KING’S CUP 2016 : BILBAO MAXIMIZES ALL THE RESOURCES (CATALÁN)

9/02/16  – DIARI L´ESPORTIU
ENTRENADORJOSEP M. BERROCAL RIERA
 Des del salt inicial, el Barça Lassa no es va sentir gens còmode en atac i va trobar a faltar l’aportació del seu cinc inicial. En especial, Satoransky i Tomic, que no van treure avantatge del pick and roll –el Bilbao va apostar per jugar amb el cinc molt enfonsat per controlar les continuacions– ni tampoc del joc al pal baix. L’equip no va trobar la resposta ofensiva inicial que esperava i també es va ennuegar amb la pressió basca, que els va fer alentir els atacs. A tot això, també s’hi va afegir el desencert. S’utilitzaven molts sistemes, però no es treia rendiment de les bones execucions. Es fallaven molts tirs oberts després d’inversions i bones circulacions de pilota; i això, a la llarga, va acabar penalitzant. Més que a partir d’aquest aspecte, els pocs triples que va anotar el Barça Lassa van ser més en situacions de bloqueig d’Oleson o d’1×1 de Perperoglou. I, en un partit tan tancat i ajustat, aquest fet i el desencert també des del tir lliure van fer molt de mal.

Només en situacions puntuals –aparició de Ribas i Samuels en el segon quart i la connexió d’Arroyo i Tomic a partir del pick and roll en la segona part– els de Xavi Pascual van trobar vies de sortida a la tònica general del partit, un tempo de joc lent i marcat per la defensa basca. Un equip, el de Sito Alonso, que es va saber sobreposar a una rotació tan llarga com la del Barça Lassa i als problemes de faltes de Bogris en la segona meitat, que van obligar a utilitzar més del compte Slezas i situar Hervelle de center. Amb un estil simple, basant-se en el moviment, els talls i els bloqueigs indirectes, van saber obtenir avantatges per trobar tirs còmodes –triples clars en el primer quart d’Hervelle i Suárez, amb els quatre del Barça Lassa arribant tard perquè estaven massa enfonsats, o l’aparició de Ruoff– i trobar solucions. Fins i tot van saber resistir quan, sobretot durant el tercer quart, els blaugrana van ajustar millor la defensa i van agafar millor ritme ofensiu, amb Perperoglou afegint encert a la seva habitual feina fosca i Ribas fent bones lectures de la defensa rival del pick and roll –el cinc molt enfonsat– i anotant tirs de mitja distància. Però, tot i utilitzar molts jugadors diferents, no va trobar l’encert que li hauria permès trencar el partit.

Cap dels dos equips es va distanciar i l’enfrontament va derivar en un final a cara o creu, ple de nervis. Un final que beneficiava el Bilbao, sense tanta responsabilitat ni pressió com el Barça Lassa. I a l’hora de la veritat, detalls com l’acció de Hannah, agressiu en una penetració després d’un bloqueig directe, i el rebot ofensiu de Mumbrú després d’un triple errat d’Hervelle, van decidir. Al Barça Lassa el va castigar moltíssim el desencert en un partit tan tancat, i prova d’això és el tir lliure de Tomic que hauria pogut forçar la pròrroga. I llavors, els de Xavi Pascual segurament ho haurien tingut molt millor per guanyar.

By | 2020-01-27T20:45:22+00:00 February 19th, 2016|Own Articles|Comments Off on KING’S CUP 2016 : BILBAO MAXIMIZES ALL THE RESOURCES (CATALÁN)